Hoppa till huvudinnehåll

Polen blockerar EU-stöd till Ukraina

15 december 2022

Efter att Ungern i måndags släppte sitt veto mot ett beslutspaket på fyra delar där bland annat EU:s stora och kommande Ukrainalån ligger för att tvinga fram andra fördelar för egen del har Polen tagit över rollen som den motsträviga och vetohotande EU-medlemmen, rapporterar Politico. I beslutspaketet ligger också ett godkännande av OECD-beslutet om en internationell minimiskattenivå för företag något som Polen motsatt sig sedan tidigare. Så trots att Polen tillhör Ukrainas närmaste vänkrets av länder riskerar man den viktiga EU-hjälpen till landet för att få igenom sin vilja i beskattningsfrågan. Den uppkomna situationen kommer sannolikt att behandlas på dagens EU-toppmöte trots att den inte står på dagordningen.

Mest lästa artiklar

Mest lästa ämnen

Missa inget

Europaportalens nyhetsbrev ger dig koll.

Skriv in din epostadress här:

Annonser
Annons från EU-kommissionen
Annons från socialdemokraterna
Fackliga Brysselkontoret